10 YEARS BYLEI  –  FOOD FOR LOVE

VERLEIDEN ALS KUNST… Samen delen met Valentijn Het is vandaag Valentijnsdag. Een dag die voor velen aangegrepen wordt om, naast Kerst, in elk geval nog ééns per jaar hun geliefden of dierbaren te verrassen met een cadeau of een lief gebaar. In het kader van 10 jaar BYLEI delen wij maandelijks een mooie, bijzondere of grappige anekdote. Aansluitend op Valentijn viel direct de link met ons allereerste concept tijdens Eindhoven Culinair: FOOD FOR LOVE.

Het evenement Eindhoven Culinair is er een van de gevestigde orde, een begrip in deze regio. Tien jaar geleden nam BYLEI hier voor het eerst aan deel. Hier werd ook de eerste editie van de Blue Note Vastgoedborrel georganiseerd, welke dit jaar ook haar jubileum viert. ‘De wijze van professionaliteit hoe we daar aan deelnamen is niet te vergelijken hoe we hedendaags een dergelijk event organiseren en uitvoeren’, vertelt Lukas Willems. ‘We hadden de meest ‘slechte’ plek van het hele terrein met een tentje van 10 x 15 meter. Deze richtten we in met een balie c.q. ‘barretje’ met daarop vazen gevuld met preien, paprika’s en komkommers. Annemieke, één van onze vaste oproepkrachten, werd met een blendertje op pad gestuurd en draaide vier dagen culinair met het produceren van de meest exotische smoothies en fruitcocktails. Kennelijk waren we toen al vooruitstrevend; onze stand op het evenement was enorm succesvol en dit smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer.

Zo ontdekten we op beurs ergens in Nederland begin 2005 de chocolade fontein; een eerste start naar ‘zintuigen prikkelen’. Dat werd ons nieuwe thema voor Culinair: een meters grote chocolade fontein waar gasten voor ’n lempke vers fruit en allerlei andere lekkernijen in de chocolade konden dopen. Het concept was geboren: Food for Love. De kick-off werd: ‘Koken als verleidingskunst. Mogen wij u verleiden tot het proeven van onweerstaanbare liefdesrecepten, samengesteld voor liefhebbers’. De ‘CHOCOLATE SURPRISE’ (de fontein) werd een hit. Mensen kwamen van heinde en verre om naar onze fontein te kijken en te proeven.

Letterlijk tien jaar geleden prikkelde BYLEI al de zintuigen van onze gasten. Zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Doelstellingen waarmaken en verwachtingen overtreffen.

Happy 10 year the WOW company!

Met lieve groet, Lei & Lukas Willems

BYLEI heeft wederom de styling mogen verzorgen van de theaterzaal waar de sprekers hun verhaal hebben mogen houden. Daarnaast enkele ‘ateliers’ van enkele partners van de FID mogen ontwerpen en realiseren. Kijk ook bij……link naar portfolio
Meer nieuws