2  mei 2016 HALLO BYLEI-ER,

Aangenaam dat je de moeite neemt de nieuwe BLOG van BYLEI te lezen en wellicht gaat volgen de komende maanden of zelfs jaren. We delen graag onze belevenissen met je. Twee jaar terug eens gestart vanaf een zonnig terras in Milaan, schrijf ik deze nieuwe BLOG vanachter mijn bureau, terwijl het regent, hagelt en sneeuwt  op Koningsdag.

Het lijkt wel of het symbolisch een hectische periode van BYLEI afsluit. Na regen komt zonneschijn.

Sinds eind januari zitten we in een prachtig ‘nieuw’ kantoorpand in hartje Eindhoven aan de Bomanshof 6. Tijdelijk gehuurd van Diagnostiek voor U, waarvoor dank! Van onze unieke meubellijnen hebben we afscheid genomen, onze bijzondere stylingsproducten hebben we meegenomen. We hebben in ‘ons’ pand ook al nieuwe huurders mogen begroeten. Licht op Eindhoven en het nieuwe FRITS Magazine bezetten vanaf heden de lege plekken. Een prachtige mix van twee en drie dimensionale belevenissen zal het vervolg zijn. BYLEI is er klaar voor.

We hebben niet stil gezeten de afgelopen maanden. Voor Gracious Studios uit Den Haag, AquaLab Zuid uit Werkendam en La Trappe/ Bierbrouwerij Koningshoeven uit Berkel – Enschot hebben we stijlvolle stands ontwikkeld en geproduceerd. En voor de Web Winkel Vakdagen van OGZ een vernieuwd VIP Dorp ingericht. Namens Polo Waalre succesvol deelgenomen aan de Excellent Beurs in Eindhoven. Voor Archipel Zorggroep wederom een super swingend medewerkersfeest mogen verzorgen en onlangs voor Porsche Groep Zuid hun toetreding als Porsche Classic Partner met een thematische invulling georganiseerd.

Dit zijn bedrijven die waarde creatie belangrijk vinden en BYLEI hiervoor met succes vragen. Zoals Dick Wessels onlangs in een interview in De Cobouw50 allerbest verwoordde: “Je moet altijd iets anders doen dan een ander doet. En het moet beter zijn. Dan creëer je waarde. Dat is een van de belangrijkste dingen, dat je waarde creëert”. Dank je Dick, dit is BYLEI, beter kan ik het zelf niet verwoorden.

Ook de komende weken en maanden gaan we waarde vermeerderen. Volgende week een ‘Fabulous Fifty’ bij iemand thuis. Vervolgens groots feesten rondom 75 jaar MCB, Eindhoven Culinair met de legendarische Blue Note Vastgoedborrel, een ‘USA family day’ voor Taylor Wessing en juni begint met het 10 jarig jubileumfeest voor Salves uit Helvoirt. Hierna stomen we door naar de RAI voor de PROVADA vastgoed beurs, met opdrachten voor Bouwinvest en CBRE Global Investors.

Ondertussen begint de bouw voor ons jaarlijks eigen event POLO WAALRE. Van 17 tot en met 19 juni is dit bijzondere event wederom te bewonderen op Landgoed Eeckenrhoode in Waalre. Voor Stabilo verzorgen we een styling in Londen en we eindigen juni met een bijzonder event voor ENTER. 15 jaar.

We zullen je tussendoor op de hoogte houden met korte en langere blogs van onze ervaringen en belevenissen. Mensen fascineren en zintuigen prikkelen. Onze passie en professie.

Met waardige groet,

Lei en Lukas Willems.

BYLEI IN EEN NIEUW JASJE

Sinds eind januari zitten we in een prachtig ‘nieuw’ kantoorpand in hartje Eindhoven aan de Bomanshof 6. Tijdelijk gehuurd van Diagnostiek voor U, waarvoor dank! Van onze unieke meubellijnen hebben we afscheid genomen, onze bijzondere stylingsproducten hebben we meegenomen. We hebben in ‘ons’ pand ook al nieuwe huurders mogen begroeten. Licht op Eindhoven en het nieuwe FRITS Magazine bezetten vanaf heden de lege plekken. Een prachtige mix van twee en drie dimensionale belevenissen zal het vervolg zijn. BYLEI is er klaar voor.

TERUG- EN VOORUITBLIK BYLEI 2015 – 2016

BYLEI heeft een druk en succesvol 2015 achter de rug. Ruim vijftig zakelijke en privé events in opdracht geproduceerd, vijfenveertig ontvangsten in FIFTH NRE gerealiseerd, zeven regionale goede doelen gesteund, een succesvolle zesde Polo Waalre met ruim 2000 bezoekers en een mooie eerste editie van de design expo IN-DE tijdens de DDW.

Daarentegen hebben wij ook afscheid genomen van enkele talentvolle medewerkers die elders hun carrière zijn gaan vervolgen. We wensen hen veel succes in hun nieuwe uitdaging en danken ze voor hun bijdrage aan BYLEI.

BYLEI IN 2016
2016 belooft een prachtig jaar te worden met een goed gevulde orderportefeuille. Het vijfde personeelsfeest Archipel in maart, 75 jarig jubileum van MCB en de jaarlijkse Blue Note Vastgoed bijeenkomst in mei en uiteraard onze eigen producties Polo Waalre 2016 in juni en vervolgeditie van design expo IN-DE in oktober.

In 2016 concentreren we ons nog meer op onze kernactiviteiten Concepts & Events. Dit betekent dat we medio januari verhuizen naar een nieuw kantoor. Een prachtige, nieuwe plaats waar we onze creativiteit en vakmanschap verder zullen ontwikkelen en tentoonstellen. Dit houdt ook in een kleinere opslag, waardoor enkele unieke meubellijnen en deel van de cateringmaterialen verkocht zullen worden.

27 JUN BIJDRAGE BYLEI AAN TOUR CAMPAGNE GARE DU NORD

“De nieuwe band is op zijn best op het podium, niet in de studio” luidt het persbericht van Gare du Nord, dat haar nieuwe clubtour aankondigt voor dit najaar.

Op 5 oktober 2014 start de clubtour Undressed waarmee de Nederlandse band Gare du Nord in een ingrijpend vernieuwde bezetting voor het eerst in drie jaar met nieuw repertoire naar buiten komt. De ruim twee uur durende live show bevat de exclusieve  première van de  tien nieuwe songs die de afgelopen maanden werden geschreven. Met de clubtour trapt Gare du Nord  een multimediaal project af dat in 2014/’15 naast nieuwe muziek ook een boek en een film zal omvatten.

BYLEI draagt een klein steentje bij aan deze campagne door het beeld beschikbaar te stellen dat genomen is tijdens de speciale productie van BYLEI: Pinkster Polo 2013.  Dit beeld zal ingezet worden op alle communicatieve uitingen rondom deze tour, zoals posters en abri’s in alle gemeenten waar zij optreden.

Hartelijk dank aan Gare du Nord voor de eervolle vermelding van BYLEI op deze uitingen!

Meer info over de Gare du Nord UNDRESSED CLUBTOUR

LEI BY | LIESBETH SCHOONDERBEEK, BRERA – MILAAN

LEI BY is een nieuwe, maandelijkse  blog, waarbij LEI op bezoek gaat BY bijzondere mensen uit regio Eindhoven. Gezeten aan hun keukentafel, bloemetjesbank of tuintafel laat LEI zich inspireren door wat hem daar ‘overkomt’. Geïnspireerd door omgeving, eigen verhalen of anekdotes van de gastvrouw en of gastheer. Blanco erin en terugkomen met een nieuwe belevenis van maximaal 300 woorden.

Liesbeth Schoonderbeek, Brera, Milaan

De eerste brengt me meteen naar Milaan waar ik ben uitgenodigd door Liesbeth Schoonderbeek. Ze vertoeft enkele maanden in Milaan, waar ze zich een vakantie gunt, na een werkend leven van ruim veertig jaar. Te midden in de wonderlijke sfeer van design en mode. Alleen, maar ook regelmatig met haar man Gijs, maar ook met vrienden die soms langskomen.

Als ik kom is Ingrid (de Boer) er. Als ook duizenden andere Nederlanders en honderdduizenden designliefhebbers in de stad. Salone del Mobile is in volle gang. Ik maak de laatste drie dagen mee. Ruim 450 locaties met een veelvoud van gearriveerde en veelbelovende ontwerpers en producenten. Alhoewel sommige ontwerpen nooit tot een producent zullen komen. Teveel ontwerp haha. Voor mij is de expositie van Marcel Wanders/ MOOOI, te moooi. Wonderlijk, waarschijnlijk voor een aantal te gelikt, maar ik hou ervan, van samensmeltingen. Geweldig.

Terug naar mijn gastvrouw. Waar ze in Nederland alles heeft wat haar hartje begeert, zit Liesbeth hier in een comfortabel en gezellig appartement. In sommige opzichten terug naar de basis. Zelf (af)wassen, bedden opmaken, ontbijt regelen en stof vegen. Ach, er zijn minder leuke dingen in het leven.

Een komisch ritueel is het dagelijks water geven van de ‘geleende’ planten op haar balkon, één hoog. Nadat ze in het begin gebruik maakte van de aanwezige tuinslang, is haar onlangs geadviseerd de emmer te gebruiken. Uit de ‘nette’ buurt werd ‘geklaagd’ dat er teveel water op de stoep op de begane grond drupte, of zeg maar gerust als een waterval stroomde. Maar zelfs, om onbekende redenen, lukt het zowel Liesbeth, Ingrid en mij niet om zelfs met de emmer de planten voorzichtig gietend, de begane grond droog te houden.

Ik ontmoet in deze drie dagen twee prachtige, eerlijke vrouwen. Die genietend van hun leven, ieder op eigen manier, midden in het leven staan. Vooral delen komt vaak terug. Liefde, bezittingen, ervaringen, verdriet en doorzettingsvermogen. Niet bij de pakken neerzitten, maar alles eruit halen wat erin zit. De een wat meer ingetogen, de ander wat meer extravert.

Zelden ben ik zo een liefdevolle vrouw tegengekomen als Liesbeth. Naar al haar vrienden, familie, zakelijke kennissen en bedrijven waar ze iets mee heeft is ze attent, wil ze gewoon ‘iets’ of zelfs ‘veel’ delen, stuurt ze een lief berichtje of klein presentje. Waarbij ik Gijs zeker ook wil noemen, maar zoals hij is, het liefst op de achtergrond. Maar samen met zijn Liesbeth. LEI was er graag even BY. DANK Liesbeth.

Lei Willems

April 2014

LIEF ZIJN VOOR ELKAAR

Gepassioneerd werken, doorzettingsvermogen en creativiteit: BYLEI herkent zich in de eigenschappen van deze dansers, en steunt dit initiatief voor het tweede jaar. Dit jaar is dat het Primavera Dans Event; een dynamisch ontvangst op een ‘creatieve’ locatie. Geen overdaad met grote bloemdecoraties, juist met honderden brandende lichtjes in ruimte; sfeervol en puur.

Het ontwerpduo ‘Kiki & Joost’ zijn uitgegroeid tot een nationaal en internationaal zeer succesvol team. Zij zijn gevestigd op Strijp-T en stellen hun werkomgeving beschikbaar voor dit bijzondere event. Pinkies Patisserie, partner van BYLEI, steunt dit initiatief met diverse zoetigheden en friandises.

Kijk op www.kansvoordans.nl voor meer informatie.