Project omschrijving

SOMETHIN’ ELSE

BYLEI

Pop up horeca en evenement locatie 

Aantal gasten:

500

Diensten:

Concept
Styling
Catering
Hospitality

Entertainment
Productie & regie
Full Service

Doel:

Het ontwikkelen, implementeren en exploiteren van een bijzonder horeca concept op één van de markantste plekken hartje Eindhoven.

Value by
experience

Aangenaam kennismaken met deze horeca en eventlocatie. Een nieuwe plek, met toch al boordevolle historische waarden en jarenlange evenementen ervaring gebundeld, op deze energieke plek in ‘downtown Eindhoven’. FIFTH | NRE is een prachtig aanwinst voor bijzondere evenementen en ontvangsten. Flexibiliteit, creativiteit, meedenken, oplossend vermogen, dienstbaar en gastvrij zijn ons niet vreemd. Ontzorgen waar mogelijk en wensen realiseren. Uw verwachtingen waarmaken.

Een nieuw horeca concept met stadsbrouwerij, restaurant, grand biercafé en evenementenhal (‘podiumzaal’) gevestigd in Gebouw Vijf op het NRE terrein, randje downtown in het centrum van Eindhoven. Het concept combineert de grandeur van industrieel erfgoed en de eigentijdsheid van een trendy, high quality uitgaansgelegenheid. De sfeer is  kosmopolitisch, New York / big city, metropool vibe.

Historie

1858

De eerste gasfabriek in Eindhoven werd geopend in 1858. Het was oorspronkelijk een particuliere fabriek van Drossaerts & Loeff, die aan de Paradijslaan stond. In 1898 werd het bedrijf door de Gemeente overgenomen.

1900 

Werd de nieuwe gasfabriek gebouwd aan de Nachtegaallaan en op de kop van het Eindhovens Kanaal. Dit complex is geleidelijk uitgebreid en is ruim 100 jaar de basis geweest van het leveren van verschillende energie stromen. Letterlijk ook de energiebron van het huidige Eindhoven.

2013 

Na ruim 113 jaar besloten gebied te zijn geweest, gingen de poorten voor het eerst echt open van dit industrieel erfgoed. Zoals het ooit begon in 1858 gaan Van Stiphout & Willems anno 2013 verder met het leveren van ‘energie’ in en om de gasfabriek en ontstaat een nieuw particulier initiatief. Met behoud van de oude waarden en schoonheid, ontstaat een hopelijk nieuw historisch ‘hoogtepunt’.

2014

Na een eerste openstelling tijdens GLOW 2013 met een uniek GLOW café & restaurant, een tijdelijk kijkje in de keuken tijdens de weekendopeningen, zal FIFTH | NRE tot de definitieve opening als exclusieve eventlocatie beschikbaar zijn. Geschikt voor derden, zakelijk en particulier, als ook voor onze eigen maandelijkse JazzFeesten. Alvast beleven en proeven wat de toekomst gaat brengen.

Helaas..

BYLEI is met Hein van Stiphout gestart met de ontwikkeling van FIFTH NRE vanaf medio 2012. Na diverse teleurstellingen , mn door gemeentelijk falen, is BYLEI begon 2015 uit de ontwikkeling en exploitatie gestapt. Hierbij toch een impressie over deze unieke locatie in centrum Eindhoven.

Terug naar overzicht

Let’s create together

Wens jij ook een evenement op maat? Even weg uit het alledaagse? Bel ons eens op +31 (0)40 – 245 88 49, mail naar welkom@bylei.com of bezoek ons.