Begin 2018 heeft BYLEI de locatie DORDTYART (voorheen de Biesboschhal) kunnen gebruiken voor een bedrijfsevenement van STAR-SHL. Deze hal is nog niet  eerder verhuurd geweest voor evenementen maar altijd ingezet voor Kunstfestivals. De hal is in het recente verleden volledig gerenoveerd, zowel aan binnen- als de buitenzijde. Het heeft een afmeting van 40*65 meter.

DORDTYART

De afgelopen zes jaar heeft DordtYart in de Biesboschhal in Dordrecht beeldende kunst geprogrammeerd met uitstapjes naar geluid in 2017 en glaskunst met de andere Dordtse musea in 2016. Totaal gaven we 60 kunstenaars opdracht om te werken en hebben 30  artists in residence drie maanden onderzoek gedeeld met het publiek.

DordtYart is gevestigd op een cultuurhistorische locatie in Dordrecht, de Biesboschhal van de voormalige scheepsmotorenfabriek op de Stadswerven (BV Scheepswerf en Machinefabriek Biesbosch – Dordrecht). De Stadswerven in Dordrecht is een oud industriegebied, dat wordt omgevormd tot woongebied. Daardoor is DordtYart een uniek en tijdelijk project voor een periode van acht jaar (tot 2020).

DordtYart biedt ruimte aan moderne en hedendaagse beeldende kunsten. In de Biesboschhal is ruimte voor tentoonstellingen en video-installaties, en in het buitengebied waterkunst. Kunstenaars maken gebruik van atelierruimtes en er is een artist in residence programma. De bezoekers van DordtYart wordt meer geboden dan kijken alleen, zij worden actief betrokken bij de totstandkoming van kunst, omdat de werkzaamheden van kunstenaars zichtbaar zijn voor het publiek. Kunstenaars en bezoekers raken met elkaar in gesprek.

DordtYart is zes maanden geopend van medio april tot oktober. In deze maanden zijn er zowel binnen als buiten de Biesboschhal kunstwerken te bezichtigen. In de winter pleegt DordtYart groot onderhoud en wordt het nieuwe seizoen voorbereid. Daarnaast zijn er mogelijkheden om bedrijfsevenementen te organiseren via bureau BYLEI.

Meer nieuws