De OFYR, de kegelvormige vuurschaal waarop je kunt koken op de platte rand, pronkt steeds vaker op terrassen in de horeca. Ook bij culinaire events wordt die met regelmaat ingezet. Lei & Lukas Willems van het evenementenbureau BYLEI uit Eindhoven zijn lovend. Culinair gezien is de OFYR heel divers, een beleving voor de gasten én een perfect ‘ding’ bij grote evenementen.

Om die reden was de OFYR bij de afgelopen editie van hun evenement Polo Brabant de motor van de catering. Diverse smaakmakende happen werden bereid op het bijzondere kookstel. Guy Weyts kwam als chef namens STOKE België en OFYR Nederland twee dagen lang de fantastische gerechtjes bereiden. Bij het publiek van Polo Brabant werd de OFYR zeer goed ontvangen.”

Hans Goossens, bedenker van de OFYR, liet zich inspireren door een Zwitsers vergelijkbaar product. Hij maakte dit model praktisch door hem mobiel te maken met drie losse onderdelen en door de plancha op een sokkel te plaatsen waardoor je er staand aan kunt koken. In de plaat zit een gat onderin, dus regenwater loopt erdoorheen. “Het is een veelzijdig kooktoestel dat inspeelt op trends: het buiten koken en de beleving.”

Meer nieuws