Project Description

FIDAYX 2018: ‘Celebrate Diversity’

Het komende food-decennium gaat over rijkdom en verwarring: trends en tegentrends bestaan naast elkaar.

We zeggen ja tegen de proteïne-flip, ja tegen vers, lokaal, duurzaam, seizoen, ja tegen indoor-farming, ja tegen big data die persoonlijke en betere voedselkeuzes mogelijk maken. Maar ook ja tegen eten en drinken dat ongezond lekker is in een 2.0 versie. Gourmet-pizza’s, verantwoorde barbecue, low alcohol-drankjes, ijs met volwassen smaken. Alles kan, alles mag: Celebrate Diversity.

Kijk hier voor het hele artikel: Celebrate Diversity 

Tijdens de Food Inspiration Days zagen de 1.600 bezoekers verdeeld over twee dagen meer dan 100 inspiratoren met innovaties en inzichten uit de wereld van eten, drinken, slapen en gastvrijheid. BYLEI voelt zich vereerd dat zij ook bij deze tiende editie weer verbonden mocht zijn.

Na negen jaar hadden de Food Inspiration Days dit jaar niet langer één hoofdpodium, maar zes verschillende podia met dertien inspirerende thema’s. Deze hoge mate van diversiteit zorgde ervoor dat BYLEI per theaterzaal een ander concept heeft ontwikkeld, zodat het thema ‘Celebrate Diversity’ ook duidelijk terug te zien was in de styling. BYLEI heeft in opdracht van de organisatie ook nog de gehele foodmarkt én alle andere algemene ruimten mogen decoreren.

Hiernaast heeft BYLEI voor tien partners van de Food Inspiration Days een ‘atelier’ mogen vormgeven. Zoals: Bonduelle, Levens, Nestlé, Dobla, Yama, Koppert Cress, Lantmännen, Visit Seattle, Dawn Foods en Farm Frites.

Wij danken Shoot My Food, de organisatie van de Food Inspiration Days, voor het vertrouwen dat ze al tien jaar lang heeft in het bedrijf BYLEI. Na deze langdurige samenwerking tussen BYLEI en Shoot My Food, kunnen we gerust stellen dat het een ‘match made in heaven’ is.

FID 2017: ‘The End of Good Enough’

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de ondergang. Het is The End of Good Enough, en dat zullen de 1400 gasten van de Food Inspiration Days 2017 niet snel vergeten!

CHV Noordkade in Veghel vormt wederom de setting van dit jaarlijkse evenement. De oude veevoederfabriek is omgetoverd tot een plaatje dat op geen enkele Instagram-account misstaat. Dat is dan ook precies de bedoeling van Food Inspiration, want Instagrammable eten, concepten, en designs hebben de toekomst! Eten mag weer leuk zijn. Sterker nog, het moet nog veel meer dan alleen leuk zijn. ‘Extravaganza is Instagrammable,’ zo verkondigt dagvoorzitter en hoofdredacteur van Food Inspiration Hans Steenbergen.

Kijk hier voor het hele artikel: Het begin van iets beters
BYLEI heeft wederom de styling mogen verzorgen van de theaterzaal waar de sprekers hun verhaal hebben mogen houden. Daarnaast enkele ‘ateliers’ van enkele partners van de FID mogen ontwerpen en realiseren. Zoals: Vrumona, Dawn Foods, Depa, Bonduelle, Koppert Cress, Yama en Van Geloven (van Dobben).

 De Food Inspiration Days is het inspiratie-evenement voor professionals in de horeca en foodservice. Het evenement waar men letterlijk in aanraking komt met de ‘foodtrends of tomorrow’. Het doel is de foodservicebranche te inspireren en aan te zetten tot actie door het delen van trends, innovaties, kennis en ervaringen.

BYLEI verzorgt al een aantal jaren op een rij op innovatieve wijze de styling van dit evenement. Wij vertalen het concept naar prikkelende decoraties en verrassende samensmeltingen van producten.

FID 2016: ‘Based on a True story’

In opdracht van Shoot My Food mag BYLEI al meerdere jaren op rij complete styling verzorgen van de Food Inspiration Days, eerst in Evoluon te Eindhoven en tegenwoordig bij CHV Noordkade te Veghel. Het meubilair en alle decoraties moest aansluiten bij de  thema’s ‘transparant, open, oprecht en eerlijk eten’. Met natuurlijke planten, veel hout, boomstronken en biologische producten wist BYLEI het geheel om te toveren tot ‘A True Story’. De gasten konden genieten van een bijzondere gerechten in een nog bijzonderdere omgeving.

De inrichting van dit jaar was geïnspireerd op kernwoorden als re-connect, urban style, nature, purity en art, in lijn der gedachten van het evenement.

Bekijk alle creations