Loading...
INTER NATIONAL DESIGN EXPO2018-05-09T10:53:49+00:00

Project Description

Inter National Design Expo tijdens
Dutch Design Week 2015

Tijdens de Dutch Design Week heeft BYLEI de Inter National Design Expo ontwikkeld en georganiseerd in het beursgebouw van Eindhoven. Een melting-pot van pioniers, creatieve ‘jonge honden’, producenten en ondernemers die design en innovatie initiëren.

Een ‘open studio’ gevoel, een broedplaats ook waar onderlinge kennis, passie en pioniersdrang uitgewisseld wordt. Waar nieuwe chemie ontstaat en waar nieuwe producten, conceptuele ‘vondsten’ en bewezen successen aandacht krijgen en tentoongesteld worden. Een natuurlijke plek waar designers en bedrijfsleven verbonden worden (crossing borders/ geen grenzen).

We hebben gekozen voor het Beursgebouw maar in toekomst denken we ook aan de plekken daar omheen (ING parking plein, aangrenzende straten en winkels, parkeerterrein achter het Beursgebouw en op de route naar het 18 september plein en de Piazza. Het Beursgebouw is niet toevallig in het hart van Eindhoven. Een centrale plek waar nieuwe verbindingen en bestaande connecties samenkomen en kruisen.

Bovengenoemde deelnemers zijn ‘commercieel’ ingesteld en willen ‘verkopen’ in binnen en buitenland. Wij richten ons op internationale deelnemers, van jonge talenten (zoals vakopleidingen / scholen/ maar ook individuele studenten tot net afgestudeerden en jonge bedrijfjes), succesvolle ontwerpers als Piet hein Eek, Kiki en Joost, Marcel Wanders, Maarten Baas, Studio Job, Van Eijk en van der Lubbe, Hella Jongerius etc.. Maar ook design labels die nauw samenwerken met ontwerpers, zoals MOOOI, Droog, Pol’s Potten, Vlisco, Gispen, Functionals en niet te vergeten fabrikanten zoals Borek, Leolux, Montis en Ahrend.

De doelgroep ‘bezoeker’ is veelzijdig en internationaal. Vooral inkopers, pers en vakmatige / commerciële mensen die producten gebruiken binnen hun vakgebied, zoals [interieur-] architecten. Maar nadrukkelijk ook de geïnteresseerde consument.

De EXPO ademt een ‘open studio gevoel’ en toont innovaties op gebied van horeca en events, stijlvolle presentaties en misschien wel nieuwe ‘borrel concepten’, meet & greets, presentaties en (betaalde) lezingen/ master classes. Toegankelijk voor deelnemers, ontwerpers, maar ook in gebruik voor zakelijke arrangementen. Het wordt een plek waar commercie geen ‘vies’ woord is maar hand in hand gaat met de smaak van ontdekken, creëren en samen willen groeien, waarbij een brug wordt geslagen tussen talenten en de gevestigde orde.

INTER NATIONAL DESIGN EXPO | BYLEI
Deel ons
Deel ons niet