Project Description

POLO BRABANT & BYLEI

Lukas  en Lei Willems bezochten hun eerste polo-toernooi bezochten in 2007. Ze werden gegrepen door de spectaculaire paardensport. Daarnaast zagen ze, als hospitality-mannen pur sang, direct de mogelijkheden om dit te combineren met een bijzondere zakelijke ontmoeting. Ze haalden ‘the king of sports’ naar hun geboortestad Eindhoven. Tien jaar later is Polo Brabant een begrip in de mondiale polo-wereld en behoort het tot de beste polotoernooien ter wereld als het gaat om gastvrijheid. .

Lei Willems noemt Polo Brabant liefkozend ‘het kindje’ van BYLEI. Sinds 2009 wordt het evenement ieder jaar in juni door BYLEI georganiseerd bij Polo Club Waalre, met als doel ‘op een vernieuwende wijze relaties met elkaar in contact te brengen en reeds bestaande relaties te versterken in een inspirerende omgeving’. BYLEI faciliteert dit door het aanbieden van verschillende zakelijke arrangementen. Bijzonder hierbij is de perfecte balans tussen een kwalitatief hoogstaand evenement en een niet te groot gevoel van exclusiviteit.

BRAINPORT & POLO BRABANT

“Polo past bij Brainport als een kroeg bij de kerk”, aldus organisator Lei Willems. De bezoekers komen niet alleen van de grote (technology) bedrijven, bestuurders of MKB bedrijven. Ook non-profit organisaties halen op meerdere fronten profijt uit een dagje Polo Brabant. Business, sport en hospitality samengebracht in één evenement, dat perfect dient om stil te staan bij de mooie prestaties die zijn bereikt met je opdrachtgevers, je leveranciers en je eigen team.

Polo Brabant verbindt gelijkgestemden, maar waar je ook de meest interessante onbekenden zult ontmoeten. Op de juiste wijze elegant, een tikkeltje ‘keurig’,  uitmuntend gastvrije medewerkers en spectaculaire paardensport in een fantastische ambiance. Een onvergetelijk samen zijn.

Netwerkevenement Polo Brabant | BYLEI

Brabant heeft iets met paarden. De provincie telt niet alleen relatief veel recreatieve ruiters, maar is ook de thuisbasis van een groot aantal topsporters in de dressuur en het springen. Bovendien heeft het een sterke paarden-economie; je vind er de mondiale crème de la crème van paardenfokkerijen. Zij bedienen een globale afzetmarkt, van Dubai tot China, van Rusland tot America. Toch is dit volgens Willems niet de reden van het succes van Polo Brabant.

DNA

‘Polo is spectaculair; een teamsport, zestig kilometer per uur met een paard, mallet, en bal over een veld racen, elegant en toch hard tegen hard… Maar het komt voort uit geheel andere paardencultuur, is verbonden met het verleden van Engeland en Argentinië en niet met dat van ons. Natuurlijk helpt die sterke verbintenis tussen Brabanders en paarden, bijvoorbeeld bij het trekken van publiek en sponsoren. Dat Polo Brabant over de afgelopen tien jaar is uitgegroeid tot een Europees top-5 toernooi, heeft denk ik echter een diepere oorzaak. En die schuilt in het DNA van onze regio en onze mensen.’

Netwerkevenement Polo Brabant | BYLEI
Netwerkevenement Polo Brabant | BYLEI
Netwerkevenement Polo Brabant | BYLEI

Vernieuwingsdrang

‘Voor buitenstaanders is vaak moeilijk te begrijpen wat de basis van ons succes is; wat ons drijft en hoe we resultaten boeken’, stelt Willems. ‘Het is dan ook een optelsom van allerhande zaken. We koesteren onze traditie van vakmanschap. Daar bouwen we op voort met een enorme werklust en vernieuwingsdrang. We kijken over grenzen heen, beschouwen de wereld als ons domein.

Tegelijkertijd leeft hier het besef dat het alleen samen kan. De lijnen zijn kort. Heb je hulp of nodig of wil je even met iemand praten, dan pak je gewoon de telefoon en het is geregeld. Al die succesfactoren zie je terug in polo; de traditie, ambitie, strijd, snelheid, samenwerking, creativiteit, internationale scope… Er is kortom sprake van een perfect fit. En dat biedt een prachtige fundament voor de zakelijke hospitality die Polo Brabant tot een passende ontmoetingsplek maakt voor al die ondernemers.

Geloof en inzet

Willems is de eerste om toe toegeven dat ook hij en zijn broer exponenten zijn van Brainport. Polo Brabant was niet wat het vandaag is zonder hun geloof, inventiviteit, inzet en doorzettingsvermogen. ‘Maar dat geldt natuurlijk ook voor al onze partners die het evenement over de jaren hebben gemaakt tot wat het nu is: de spelers, eigenaren van teams, sponsoren, beheerders van de velden, de bezoekers. Zoals ik al zei: in Brainport doen we het samen. Ik kijk er dan ook naar uit om in juni weer al onze gasten te ontvangen op Landgoed Eeckenrhoode in Waalre. Daar markeren we tien jaar polo in Brainport, iets waar we met zijn allen heel erg trots op kunnen zijn.’

GA HIER NAAR DE WEBSITE VAN POLO BRABANT
Netwerkevenement Polo Brabant | BYLEI
Netwerkevenement Polo Brabant | BYLEI
Netwerkevenement Polo Brabant | BYLEI
Netwerkevenement Polo Brabant | BYLEI
Bekijk alle creations