Project omschrijving

MATHILDE

informeert, filmt, kookt, danst, ontmoet, vergadert, fotografeert, eet, werkt,  slaapt, woont, ontwerpt, koopt, bloost,    is verliefd, toont, verrast, schenkt, rust, zindert, zingt, maskert, loopt en geniet……in

DE LICHTTOREN EINDHOVEN

In 1920 werd in het hartje van Eindhoven de eerste paal geslagen voor een nieuw gebouw voor de N.V. Philips  Gloeilampenfabriek. Een markant gebouw, symbool voor vooruitgang en industriële vernieuwing. Jarenlang gonsde het van bedrijvigheid in de Lichttoren, zoals Eindhoven het bouwwerk noemde.

De Lichttoren gaf Eindhoven een stedelijk aanzien. Meer nog, het gebouw werd het gezicht van de ondernemende stad. Een op zijn minst gezegd opvallend gezicht, want de architectuur van de Lichttoren deed nogal wat stof opwaaien. De fabriek werd gebouwd volgens de ideeën van de Nieuwe Zakelijkheid, met veel glas, staal en gewapend beton in plaats van baksteen. Ook de opzet en indeling van de Lichttoren paste in de gedachte van de Nieuwe Zakelijkheid.

De Lichttoren werd het boegbeeld van Eindhoven. Een icoon dat nu een andere bestemming krijgt. De fabriek van weleer wordt herontwikkeld en biedt straks volop ruimte om te wonen, te werken en te ontspannen. Een uniek project!

 

Mathilde was de benaming van de tijdelijke exploitatie van De Lichttoren, tot in ieder geval het moment dat de eerste bewoners het gebouw betrokken. Middels Mathilde hebben we een beleving gecreërd, waardoor De Lichttoren op een unieke (eigen)wijze werd geassocieerd met wonen, leven en werken.

Mathilde zag in november 2004 haar levenslicht en zal gedurende verschillende fasen volwassen worden. Eigenaar TRUDO investeerde in een ‘nieuwe’ vorm van communicatie. Door middel van diverse publieke en private evenementen werd de naamsbekendheid van Mathilde aanzienlijk vergroot. ‘Men wil erbij zijn’. Zodoende  creëren we een nieuwe merkbeleving van de Lichttoren: Associatie met nieuw, anders, cultureel, verfrissend, artistiek, spannend, laagdrempelig, alternatief en grote verscheidenheid in doelgroepen en activiteiten.

WASHH

WASH\H is een nieuw concept ontwikkeld door BYLEI. Het is het antwoord op een aantal ‘marktbewegingen’. Binnen, maar ook buiten de regio Eindhoven, is grote behoefte aan een ontmoetingsplaats zoals een soort ‘Grand Café’ of ‘Lounge Club’,  waar in een stijlvolle omgeving genoten wordt van ‘elkaars’ aanwezigheid. Het bekende ‘zien en gezien worden’.

Karakteristieken van naam en vormgeving zijn verbazende interieurs, niet verwachte klasse, trendy dranken aangevuld met een keur aan witte en rode wijnen, champagnes, sigaren, fijne smaakvolle borrelhapjes, met zelfs mogelijkheid tot luxe gerechten, stijlvolle bediening en personeel, muziek van lounge tot soulful swing, design, lifestyle en trends.

Vanaf november 2004 zal maandelijks van elk concept een spetterende avond plaatshebben. De locatie is Mathilde – De Lichttoren Eindhoven.

FFFSLUX en WASH\H  zullen uitgroeien tot unieke en vernieuwende belevingen, die zich zullen onderscheiden van alle andere horecaformules en dance-evenementen door het onder andere toevoegen van kunst, mode, mobiliteit, culinair, sieraden en design in een evenementachtige omgeving.

 

WASHH was één van de eerste pop up dancefeesten in Eindhoven. Tijdens de eerste editie draaide Johnny de Mol als huis DJ. Een bijzondere avond is het geworden.

Terug naar overzicht

Let’s create together

Wens jij ook een evenement op maat? Even weg uit het alledaagse? Bel ons eens op +31 (0)40 – 245 88 49, mail naar welkom@bylei.com of bezoek ons.