Project omschrijving

DE SCHELLENSFABRIEK

Aan de rand van het centrum staat een van de laatste textielfabrieken van Eindhoven; de SCHELLENS FABRIEK. De textielindustrie is lang één van de economische motoren van het gestaag groeiende Eindhoven van het begin van de 20e eeuw geweest. De afgelopen decennia is deze bedrijvigheid, die zich van oudsher aan de rivier de Dommel nestelde, echter gestaag afgenomen, tot de huidige situatie: een unieke geweldige industriële locatie midden in het centrum van Eindhoven waar de mogelijkheden eindeloos zijn.

BYLEI heeft in 2014 een concept gemaakt om, opdracht van de eigenaar, de SCHELLENS FABRIEK in te zetten voor zowel zakelijk gebruik als voor culturele manifestaties en soms voor bijzondere evenementen.

De SCHELLENS FABRIEK bestaat uit een kantoorgedeelte met een tiental kamers en vertrekken van 25 tot 300m2 verspreid over twee etages en een zeer ruime begane grond welke overloopt in het tweede gedeelte, de fabriek.

De fabriek bestaat uit een viertal ruimten. De grote Fabriekszaal van circa 1500 m2, de Tegelzaal van circa 500m2, de stenen Binnentuin van ruim 300m2 en de Betonloods van ruim 500m2 (zonder ramen). Verder beschikt de Schellens fabriek over diverse kleine productiekamers.

De Schellensfabriek is sinds 2016 niet meer te huur voor evenementen.

Terug naar overzicht

Let’s create together

Wens jij ook een evenement op maat? Even weg uit het alledaagse? Bel ons eens op +31 (0)40 – 245 88 49, mail naar welkom@bylei.com of bezoek ons.